Tidligere musikaler
Dette mener  pressen

Nr.23!
  Flink, flinkere, Fløysbonn
Fløysbonn-musikalens magi i 20 år!
Hederspriser
Den amerikanske tv-serien Glee går sin seiersgang over hele verden. Plottet er et showkor ved William McKinley High School i Lima, Ohio, som ledes av Will Schuster. Problemet er at det er få elever som melder seg på koret hans - Glee. De fleste av guttene ønsker å delta på skolens fotballag, McKinley Titans under ledelse av Ken Tanaka, mens de flest av jentene ønsker medlemskap i Cheerios som er skolens cheerleader-team.

Den usympatiske Cheerios-leder Sue Sylvester harselerer med Will om at alt han fikk på sitt «lag» var en krøpling, en homo, et mobbeoffer og et par lesper. Faktum er jo at Artie sitter i rullestol, Kurt er åpen homofil, Rodrick er et mobbeoffer og at flere av jentene trives mer enn godt i hverandres selskap. Will må argumentere godt ovenfor rektor Figgins for å få tildelt et egnet øvingslokale på skolen.

De første 5 Glee-medlemmene overbeviser Will om at de er dyktige, og det handler bare om å «stjele» medlemmer fra Cheerios og Titans. Planen lykkes bra, og plutselig er de over dobbelt så mange med Santana, Brittany og Quinn fra Cheerios og Matt, Mike, Finn og Puck fra Titans. «Tyveriet» medfører uvennskap mellom lærerne og mange intriger.

Det oppstår kompliserte kjærlighetsforhold mellom Glee-medlemmene. I tillegg blir Quinn gravid. Det er uklart hvem som er faren, men Finn påtar seg motvillig farskapet inntil Puck, som har litt «badass» rykte, innrømmer at han er faren. I tillegg skal ungdommene igjennom mange typiske ungdomsproblemer med venner, kjærester, foreldre og lærere.

Serien er på mange måter banebrytende, da den profilerer personer med ulik sexuell legning, funksjonshemning, Downs syndrom, døvstum, adopsjon, problematisk graviditet, kjønnskifte m.m. Den tar også for seg mobbing, skillsmisse. likekjønnet giftemål og psykiske lidelser. Det er nesten ingen grenser for hvilke mellom-menneskelige problemer og relasjoner som dukker opp i denne serien. 

En bra casting, dyktige sangere og dansere, gjør at kjente artister gir tillatelse til bruk av eget materiale nærmest uten vederlag. Dette gjelder f.eks. Queen, Beatles, Rolling Stones, Elton John, Madonna, Alanis Morisette, Britney Spears m.fl. Flere artister, skuespillere og kjendiser deltar også i serien.

Dette blir til masse flott musikk, korsang og dans, både blant gutter og jenter. Tv-serien som nå er i gang med sin 6. sesong, har mottatt flere prestisjefylte priser, og skuespillere/sangere fra serien har blitt verdensstjerner. Serien er så populær at alle hitlåtene som brukes i serien er gitt vederlagsfritt fra original-artistene som f.eks. Journey, Britney Spears, Elton John, Queen, Alanis Morisette, Michael Jackson, Whitney Houston, Madonna, Lady Gaga, m.fl. 

Dette er vel en passende utfordring for Fløysbonnmusikalen, nr. 27 i rekken, som spiller sin 10. musikal i Kolben 15, 16. og 17. mars 2016…?

Fløysbonn-musikalen 2016
Sanger fra 
"Oppegårdeventyret"
ØB skriver om musikalen:
"Fabelaktig Glee fra 
Fløysbonn"
Oppegård Avis skriver om musikalen:
"Glee-trende"
Highlights  FM 2016
Startside